Prikkelbare Darm Syndroom (PDS)

Als voedingscoach én ervaringsdeskundige behandel ik veel mensen in mijn praktijk met het Prikkelbare Darm Syndroom (PDS). Mijn cliënten hebben vaak al vele onderzoeken, medicijnen, therapieën, diëten en consulten achter de rug. En hebben soms zelf te horen gekregen dat ze maar ‘moeten leren leven met die klachten’. Dat zal je van mij nooit horen, in tegendeel juist!

Mijn PDS methode

Ik heb een methode ontwikkeld die in drie stappen je PDS aanpakt. Met simpele aanpassingen aan je eetpatroon en je levensstijl en met suppletie. Klant A. merkte na 2 weken al verschil, ze schreef: “De suppletie slik ik iedere dag en hier heb ik geen bijwerkingen van. Op dit moment gaat het goed met me. Mijn darmen zijn al een tijdje rustig en ik voel me ook beter. Ik probeer zoveel mogelijk alle tips uit de methode toe te passen. Het gaat nog niet altijd even goed, vooral in het weekend merk ik dat ik nog even moet schakelen. Maar dit moet ik zelf doen, daar ben ik me van bewust.”

Prikkelbare Darm Syndroom

Ervaringsdeskundige PDS

Zoals je onder het kopje over Tara kan lezen, heb ik zelf al jaren het prikkelbare darm syndroom. Na een bloedtest en ontlastingstest stelde mijn huisarts deze diagnose. “Leer er maar mee leven,” zei hij. “En neem deze informatiefolder over PDS maar mee.”

Ondertussen werden mijn darmklachten steeds erger. Ik was soms zelfs zo ziek dat ik niet kon werken van de buikpijn en kramp. Ik werd ook steeds angstiger dat ik buikpijn zou krijgen als ik naar buiten ging. Zou ik vandaag klachten hebben? Of zouden mijn darmen rustig blijven? Ik ervaarde ook veel onbegrip: ‘ik heb ook wel eens buikpijn van het eten hoor’ hoorde ik regelmatig. Maar iemand met PDS heeft niet ‘wel eens buikpijn’, het is erger dan dat.

Ik heb alles geprobeerd, van medicijnen tot therapieën en diëten. Niks hielp. Een paar jaar geleden was ik er zo klaar mee dat ik besloot om zelf expert te worden op het gebied van PDS, om zo anderen (en mezelf) met hun klachten te helpen. Ik begon aan de studie Orthomoleculair Voedingsadviseur en volgde diverse verdiepingstrainingen over darmklachten en PDS. Ik las recente onderzoeken en bekeek Evidence based onderzoeken. Door al deze opgedane kennis leef ik nu al bijna 2 jaar zonder PDS-klachten. Het kan dus! En heb ik inmiddels al velen kunnen helpen om ook klachtenvrij te kunnen leven met PDS.

Benieuwd naar wat ik voor je kan betekenen? En naar mijn methode? Neem vrijblijvend contact met me op!

Contact opnemen