Genoeg water drinken

Ik was altijd slecht in ‘genoeg drinken’ op een dag. Soms was het alweer het einde van de middag en dan had ik nog niets gedronken die dag. In die tijd had ik ook veel last van hoofdpijn. Tijdens mijn opleiding tot voedingscoach leerde ik hoe belangrijk vocht voor je lichaam is en toen besloot ik het roer om te gooien. Een klein watertekort kan al leiden tot duizeligheid, hoofdpijn, vermoeidheid en een verminderde concentratie. In totaal heb je elke dag 1,5 tot 2 liter vocht nodig. Dit zijn bijvoorbeeld 3 tot 4 flesjes spa. Klink weinig zo hè?

Voedingscoach Zeeland water drinken

Een aantal dingen hebben mij echt geholpen om elke dag genoeg te drinken. Ik ga jullie er meer over vertellen:

⇢ Neem bijvoorbeeld een flesje water van 0,5 liter overal mee naartoe. Ik vind het heerlijk om verse citroen of munt door het water te doen. Dat maakt het minder ‘saai’.
⇢ De app Waterlogged heeft me goed geholpen. Hier kan je invoeren hoeveel je per dag drinkt. En eigenlijk ga je dan een soort wedstrijdje met jezelf aan, want je wilt de fles vol hebben! (Als je de app hebt dan snap je wat ik bedoel)
⇢ De dag beginnen met een glas water. Zet er bijvoorbeeld s’avonds een op je nachtkastje en drink hem ‘s ochtends gelijk leeg. Omdat je een hele nacht niks drinkt is het belangrijk om direct wat te drinken als je wakker wordt.
⇢ Mocht het met deze tips nog niet lukken om genoeg water te drinken, zet dan iedere twee uur de wekker van je telefoon met een herinnering dat je een glas water moet drinken. Zo leer je het jezelf aan om genoeg te drinken.

Liefs Tara Karman

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *