Breathwork

 

Breathwork Middelburg ademcirkel

Wat is breathwork?

Ik werk met de bewust verbonden ademhaling tijdens mijn sessies, waarbij er geen onderbreking is tussen in- en uitademen, anders dan bij je natuurlijke ademhaling. Deze diepe buikademhaling is de sleutel tot rust in je lichaam en een overvloed aan zuurstof. De voordelen zijn verbluffend: het zuivert je lichaam van gifstoffen (doei groene sapjes, hallo detox zonder gedoe!), geeft je spijsvertering een boost en verdrijft zorgen en stress als een magische toverspreuk. De aangeleerde technieken zijn daarna ook nog waardevol bij stress, angst en zelfs hyperventilatie.
Wanneer je je concentreert op je adem, blijft er geen ruimte over voor piekeren, stress of die overvolle to-do lijst. Je bent volledig ontspannen en één met het moment.

Geloof me, dit is een ervaring die je niet wilt missen, want Breathwork is puur magie. Het mooie is dat je geen ervaring nodig hebt – iedereen kan het, ja: ook jij!

 

Wat kan ik verwachten van een sessie?

Breathwork volgen kan op verschillende manieren: in groepssessies (ademcirkels), duo-sessies en 1-op-1 sessies. Deze zijn in ‘t Pand aan de Kerksteeg 5 in Middelburg.

Breathwork ervaren in een veilige setting is enorm belangrijk. Daarom zijn er maximaal 8 deelnemers welkom elke sessie en staat persoonlijke begeleiding bij mij centraal. Ik zorg voor een yogamat, kussentje en deken, waardoor je je heerlijk kan terugtrekken in je eigen breathwork bubbel.

De breathworksessie bestaat uit drie fases: de voorbereiding (met uitleg en het zetten van een mooie intentie); de dynamische ademsessie van zo’n drie kwartier en de rustgevende slotfase die ongeveer een half uur duurt. De hele sessie begeleid ik je met mijn stem en met op de achtergrond ontspannende muziek, waardoor je helemaal naar binnen kunt keren in je eigen veilige cocon.

 

Over de docent

Mijn naam is Tara en naast orthomoleculair therapeut ben ik sinds begin 2022 gecertificeerd breathwork coach.
Breathwork heeft mij persoonlijk erg veel gebracht. Ik ben HSP en een echte perfectionist. Een combi waardoor ik sneller overprikkeld ben. Met behulp van breathwork ervaar ik minder stress, ben ik niet meer zo snel overprikkeld en voel ik veel beter mijn grenzen aan. Dat gun ik iedereen 🙏🏼

 

Agenda

De eerstvolgende groepssessie (ademcirkel) is op maandag 29 juli van 20:00 tot 21:30 uur in ‘t Pand in Middelburg. Aanmelden mag via een mailtje of via onderstaand formulier. Deelname kost 44 euro voor één sessie.

Voor een 1-op-1 / duosessie mag je onderstaand formulier invullen. Dan prikken we samen een datum. Deze sessie kost 222 euro.

Tot snel!

 

   

  Contra-indicaties breathwork
  Ademwerk is in essentie heilzaam voor iedereen, zolang je fysieke en mentale gezondheid het toelaat. Echter zijn er enkele belangrijke contra-indicaties die in acht genomen dienen te worden. Daarom wordt breathwork afgeraden wanneer je:

  – zwanger bent

  – recentelijk bent geopereerd (denk bijv. aan glaucoom, hartklachten, schildklieraandoening of hersenbloeding (gehad) )

  – wordt behandeld voor psychische klachten, bijvoorbeeld: depressie, zware post-traumatische stressstoornis (PTSS), schizofrenie, psychose

  – epilepsie hebt

  – bent verslaafd aan psychoactieve middelen, zowel soft- als harddrugs.

  Wil je toch graag breathwork doen? Overleg dan met je behandelend arts of dit mogelijk is. Of stuur mij een bericht zodat we samen kunnen beslissen.