Over Tara

Opleidingen

Ik ben Tara Karman; voedingscoach en suppletieadviseur. Ik ben dol op gezonde voeding, sport en koken. Ik heb al jaren het prikkelbare darm syndroom (PDS). Ik was soms zelfs zo ziek dat ik niet kon werken van de buikpijn en kramp. Daarnaast reageert mijn lichaam erg heftig op hormonen (lees acné & stemmingswisselingen). Omdat de huisarts en het ziekenhuis niks voor me konden betekenen (geloof me, ik heb alles geprobeerd van pillen tot zalfjes etc.) Ben ik zelf op onderzoek uitgegaan. En kon mede door veel medische artikelen en studies te lezen, cursussen en opleidingen te volgen; mijn lichaam weer in balans krijgen.
Omdat ik dus weet hoe rot het voelt om als volwassene acné te hebben, of zulke heftige buikkrampen te hebben dat je niet de deur uit kan, wil ik graag anderen helpen. Daarom ben ik mijn eigen praktijk gestart: Voedingscoach Zeeland.

Bijscholingen en cursussen

Door onderzoeken verandert onze kennis en kijk op voeding. Ik probeer daarom altijd zo goed mogelijk up-to-date te zijn van de gezondheidswereld, dit door regelmatig nieuwe scholingen en cursussen te volgen. Daarnaast lees ik wekelijks nieuw gepubliceerde wetenschappelijke en Evidence based onderzoeken op het gebied van voeding en suppletie.

Ik heb onder andere de studie Orthomoleculair Voedingsadviseur gevolgd. Daar heb ik alles geleerd over het functioneren van het menselijk lichaam en hoe belangrijk voeding voor je gezondheid is. Ik heb geleerd over de anatomie en fysiologie van de mens. Daarnaast weet ik alles over micro- en macronutriënten, dus koolhydraten, eiwitten, vetten, vitamines, mineralen, aminozuren en vetzuren die invloed hebben op het functioneren van het lichaam.

Verder weet ik door verschillende bijscholingen veel over voeding gerelateerde klachten (zoals allergieën en intoleranties, candida, diabetes, spijsverteringsproblemen, migraine, vermoeidheid, huidproblemen) en individuele voedingsbehoeften bij sporters, kinderen, ouderen en zwangeren. Ik heb me gespecialiseerd in het voorkomen en verbeteren van darmklachten, vruchtbaarheid (zwanger worden en zwangerschap) en vrouwenklachten.

Voedingscoach Zeeland Tara Karman

Sporten

Ik probeer 2-3 keer per week te sporten. Ik heb een beroep waarbij ik veel zit, dus bewegen voor en na werktijd is voor mij een must. Ik doe yoga en reformer pilates. Dit is voor mij een fijne combi en zorgt ervoor dat ik in balans ben. Daarnaast helpt het mijn PDS onder controle te houden. Verder hou ik dagelijks een geluksdagboek bij, waardoor ik mezelf scherp houd om van iedere dag te genieten. Want het is een voorrecht om (gezond) wakker te worden.

 

Energieboost

Met een gezonde levensstijl kan ik klachtenvrij leven. Het is een keuze die mij enorm gelukkig maakt en mij elke dag weer een boost geeft. Het is namelijk zo veel meer dan foodpreppen, wat houdingen op een yogamatje en een kettlebel heen en weer slingeren. Het is een levensstijl en het levert zelfvertrouwen, geluksmomentjes, energie en kracht.

Anderen helpen

Omdat ik zelf heb ondervonden hoe fijn het is om goed in je vel te zitten, geen klachten te hebben en van je lichaam te houden, doe ik niets liever dan anderen inspireren, motiveren en bewust maken van een gezonde levensstijl.

↦ Wil je weten wat ik voor je kan betekenen? Neem dan hier eens een kijkje of stuur me vrijblijvend een mailtje!

Liefs Tara Karman