Wat is een EMB-bloedtest?

Met de EMB bloedtest ontdek je hoe je er fysiek voor staat. Na de test kan ik je alles vertellen over eventuele tekorten die je hebt en moet aanvullen, of je intoleranties hebt, of bepaalde organen (zoals de lever) extra ondersteuning nodig hebben, hoe je je energieniveau kan verbeteren en wat je suppletiebehoefte is. Met mijn advies op maat kan je daarna gericht aan de slag met jouw doelen.

Aan de hand van de uitslag van deze bloedtest maak ik een persoonlijk orthomoleculair advies voor je, waar je mee aan de slag kan en je je doelen kan bereiken. Dan ga je tenminste echt doelgericht aan de slag. Iedereen heeft een ander lichaam, dus een voedingspatroon op maat is het beste om resultaat te bereiken. Meten is weten!

Vitaminetekort testen

Zelf doe ik ook ieder jaar de EMB bloedtest. Om mijn gezondheid zo optimaal mogelijk te houden. Ik eet altijd heel gezond (80-20 regel), maar doordat onze voedingsbodem bewezen uitgeput is en arm hebben we een hogere vitamine- en mineralenbehoefte. Gezond eten en leven is dus helaas niet genoeg om aan al je vitaminen- en mineralen te komen.

Hier zie je een aantal parameters uit mijn eigen EMB-test. Ik besloot hierna om weer even een periode magnesium te suppleren en weer wat vaker nori te eten voor extra jodium.

EMB bloedtest Middelburg Zeeland

 

Intolerantie voor tarwe (gluten) en koemelk (lactose)

Uit mijn test kwam onder andere een intolerantie voor koemelk en tarwe (gluten). Deze eet en drink ik nu in beperkte mate en ik voel me zoveel beter dan voorheen. Het fijne is dat ik nu weet dat ik het niet dagelijks moet eten en drinken. En dat ik de koemelk in mijn cappuccino beter kan vervangen voor bijvoorbeeld havermelk. Hierdoor geniet ik nu buikpijn-vrij van mijn koffie-momentjes 🙂

Heb je vragen over de EMB-test of wil je een afspraak maken? Stuur mij een berichtje!

Liefs Tara Karman

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *